Rakentelu Foorumi
http://www.oh6hgn.net/foorumi/

Kokemuksia CQ WW CW:n jälkeen
http://www.oh6hgn.net/foorumi/viewtopic.php?f=48&t=229
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  OH3RF [ Ti Joulu 02, 2008 12:21 pm ]
Viestin otsikko:  Kokemuksia CQ WW CW:n jälkeen

Oooja kaikki

Lupasin tuntemuksia K3:sta kontestin jälkeen ja täältä pesee. Workin pääasiassa 40:llä ja 160:llä ja ihan hiukan 20:llä.

RX. Kisan aikana käytin 500Hz:n filtteriä melkein koko ajan blokkaillessa asemia. Välillä levensin 1000Hz:n eli meni 2.7Khz:n filtterin puolelle. Ei kertaakaan tullut kokofoniaoloa eli vastaanotin olisi puuroutunut mylläkäksi. Signaalien erottelukyky on paras kuulemani ( ammattivastaanottimista kokemusta 1982-1989). Kovissa pile-upeissa (160), joutui välillä laittamaan 250Hz:n filtterin käyttöön, jotta pystyi kuulemaan DX:ää jatkuvan kutsuvirran seasta. mm. V47. Workin mm. "YT1BB:n" alta 5X1NH ja 3X5A:n (20:llä), jotka olivat YT:n ylä- ja alapuolella, muutaman sadan herzin päässä. Tekostereokuuntelu on todella mukava korville ja muutenkin hiljainen vastaanotin. Portaaton säätö kaistanleveydessä on myös hyvä - filtterit vaihtuu automaattisesti. 160:llä en ole koskaan kuullut näin paljon DX:iä.

TX. Tehoa tuntuu tulevan ulos enemmän, mitä näyttö näyttää eli ainakin kerran linukkaan liikaa ohjausta (ilmoitti OH3JR) linukka ei protestoinut kertaakaan (ACOM 1000). Ajoin ulos 1-1.1kW. Teho ei souda kuten K2:ssa. TX ei joutunut koville, koska CQ:ta en huudellut. Rigin puhaltimen ääntä en kuulut kertaakaan, on tosi hiljainen.

MIKÄ MÄTTÄÄ. Kumimaiset nappulat, varsinkin "reverseä" painaessa splittiworkkimisessa tuntuma on huono. Nappuloiden oikea painamistaso on mulla vielä hakusessa. Second receiver tuo tuohon varmaankin helpotusta, ei tarvi painaa koko ajan.

Tässä ekat tuntumat, yksi huono puoli, tai hyvä puoli on se, että K3 ei taida olla mulla koskaan valmis aina tulee uusia säätövinkkejä ja päivityksiä - no täytyy oppia sietämään.

MITÄ SEURAAVAKSI. Second receiver meni hankintalistalle - tarkoitus ruveta workkimaan enemmän 160:ä ja K3:ssa RX puolen signaalien valintojen monipuolisuus on hyvä ase.

Muutama sata kisaqsoa takana vasta - viisaampi ehkä vuoden päästä. Uusi radio lisää mukavasti aktiviteettiä ( 4 uutta bandipinnaa CQ:ssa (160 OX,V47 ja 40 3X,FS) tot:2200 melkein pure cw.

73 de Jussi OH3RF

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/