Rakentelu Foorumi
http://www.oh6hgn.net/foorumi/

Qrolle on epäherkkä
http://www.oh6hgn.net/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=92
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  oh3we [ La Elo 26, 2006 10:13 pm ]
Viestin otsikko:  Qrolle on epäherkkä

En tiedä, odotanko liikoja rakennussarjalta, mutta nyt olen saanut sen siihen vaiheeseen, että rx kuuntelee bandia, kahdeksaakymppiä. Mikä on laitteen herkkyys,absoluuttinen arvo? Onko kukaan mitannut?

Voi olla, että olen tehnyt jonkun virheen, mutta en ole sitä vielä löytänyt. Laite kohisee ihan liikaa, kun antenni on irti eikä kohina lisäänny yhtään, kun antennin pistää kiinni. Tämä kertoo jo huonosta herkkyydestä. Mutta mistä tulee peruskohina?

Generaattorini on Grundig, jossa säädettävä vaimennin. Noin 20 dB on qrolle huonompi kuin esim. Juma-rx. Yeasuun en ole tohtinut verrata.

Mittasin dipperillä kahdeksankympin etupään kelat ja ne olivat resonanssissa liian ylhäällä, joten käämin ne uusiksi ja lisäsin pari kierrosta. Nyt dippi on kahdeksallakympillä ok, mutta silti herkkyys on huono.
Voisiko joku auttaa??

PS. Juma pesee rollen mennen tullen.

Kaitsu oh3we

Kirjoittaja:  oh6hgn [ Su Elo 27, 2006 12:20 pm ]
Viestin otsikko: 

Moi

Hmm en oikein ole sen paremmin mittaillut itse konetta. Itselläni oli ainakin aluksi ne kelat jotenkin väärin käämitty, olikohan väärinpäin se ainakin vaimenti aikas paljon kuuntelua. Siitä on niin pitkä aika kun sen on kasannut joten ei ihan tarkkaa muistikuvaa ole. Kyllä se mielestäni on ainakin yhtä herkkä kuin Juma.

T: Teemu OH6HGN

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/