Rakentelu Foorumi
http://www.oh6hgn.net/foorumi/

Rigin DDS-ohjaus
http://www.oh6hgn.net/foorumi/viewtopic.php?f=15&t=157
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  neomag [ To Kesä 28, 2007 10:20 am ]
Viestin otsikko:  Rigin DDS-ohjaus

Tervehdys!

Eipä ole paljon aktiviteettia täällä, vaikka QROlle rigejä tuntuu OH-maassakin syntyvän kovalla vauhdilla. Siitä huolimatta antaisin vihjeen koskien DDS.generaattorin ohjausta, jota itse käytän omissa konstruktioissani.

On tietenkin selvää, että useat haluavat varsinkin QRP-rigin olevan stand-alone eli ilman mitään pc- tai muita lisälaitteita. Tällöin pic- tai atmel- tyyppinen mikrokontrolleri on tarpeen. Itse toimin kuitenkin 95%:sti digimoodeilla (RTTY, PSK31), jolloin kompuutteri on aina kytkettynä. Tällöin myös DDS-ohjaus on järkevää toteuttaa esim. rinnakkaisportin tai USB-väylän kautta. Webistä olen löytänyt muutamia esim. Visual Basicilla toteutettuja ohjelmia, joita olen muokannut omiiin tarkoituksiini. Koodin kirjoittaminen on ainakin minun tapauksessani paljon helpompaa ja muutosten tekeminen vaikka operoinnin yhteydessä vaivatonta.

Korostan, että en ole rakentanut enkä ilmeisesti aio rakentaa varsinaista QROlle-kytkentää vaan lähinn aseuraan sivusta ja käytän sopivia esille tulevia ideoita. Em. VisualBasic ohjaus on ollut toista vuotta kaytössä 2 x AD9850/1 DDS:n kanssa ja sillä muodostetaan erillisille (homemade) rx:lle ja tx:lle VFO-taajuudet synkronisesti, joilloin transceiver-operointi on sujuvaa. Toinen vastaavanlainen generaattori käyttää uudempaa AD9951-piiriä, jolla päästään n. 80 MHz:iin, ja joka riittää kahdella jaettunakin esim. H-mode mixerille. Eröäs hyvä esimerkki VisualBasicin käytöstä löytyy esim. sivuilta: http://www.dl5mgd.de/index.htm

Hyvää kesänjatkoa kaikille! Olen ainoastaan semi-qrv kesän aikana mökkiprojektin takia, mutta äänessä ainakin rtty-kilpailujen (SARTG, SCC) aikana (qth Pernaja, Hästö, KP30BG) 5W:n teholla. Syyssateiden alettua pitänee palata radiorakennuksen pariin...


73 de Heikki (OH2LZI)

Kirjoittaja:  oh6hgn [ Ma Heinä 02, 2007 9:25 pm ]
Viestin otsikko: 

Moi

Hieno juttu että ehdotuksia ja mielipiteitä. Koko projekti on ollut jäissä kun tämä aika muka ei riitä ja monta muutakin juttua on kesken. Mutta katotaan jos joskus se sitten onnistuu.

Hyvä kesän jatkoa kaikille ja nähtäillään leirillä.

T: Teemu OH6HGN :lol:

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/